ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

Την Τετάρτη 12.05.2021 


Η ομάδα του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (το πολιτικό εκτελεστικό όργανο της ΕΕ), τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της, τα κύρια θεσμικά όργανα που συμμετέχουν στη νομοθετική διαδικασία της ΕΕ, το Δίκαιο της ΕΕ, το νομοθετικό έργο και τη χάραξη πολιτικής. Επιπλέον, έγινε αναφορά στον Προϋπολογισμό της ΕΕ (2021-2027) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις προτεραιότητες για την Ευρώπη (2019-2024):

1.      Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

2.      Μια οικονομία στην υπηρεσία των ανθρώπων.

3.      Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή.

4.      Προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας.

5.      Μια ισχυρότερη Ευρώπη στον κόσμο.

6.      Μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

 

Η διαδικτυακή ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την αναφορά στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και με την προτροπή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις νέες πολιτικές της ΕΕ και την υφιστάμενη νομοθεσία:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say_el

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ EUROPE DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ: "Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ"

ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ