ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.


 Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ομάδα του προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του ΕΚ" υποδέχτηκαν διαδικτυακά τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κύριο Μαργαρίτη Σχοινά.

Κοντά μας οι φίλοι μας από το αντίστοιχο πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του ΕΚ" του 12ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σχοινάς απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων των μαθητών που σχετίζονται με ποικίλους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς άξονες. Πιο συγκεκριμένα εστιάζοντας στα μεγάλα οφέλη των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων/Πόρων για την Ελλάδα , αναφέρθηκε στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας και σημείωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα επενδυθεί στην Πράσινη Οικονομία και την Ψηφιακή Μετάβαση.

Επεσήμανε επίσης ότι η αντιμέτωπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στηρίζεται σε μεγάλους οικονομικούς πόρους ( 3 δις. Ευρώ) . Αντίστοιχα όσον αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική, η Ελλάδα οφείλει την περιβαλλοντική στρατηγική της στην ΕΕ ενώ η Ευρώπη φιλοδοξεί να είναι η πρώτη ήπειρος με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050. Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στην δυνατότητα των νέων της Ελλάδος  να σπουδάσουν & να εργαστούν στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ερχόμενοι σε επαφή με άλλες κουλτούρες αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη διαφορετικότητά τους η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και τη δύναμή τους.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της πανδημίας τόνισε την δυναμική παρουσία της Ευρώπης στην εξαγωγή εμβολίων προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Τέλος, αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει κατά του ανερχόμενου  αντισημιτισμού ενώ εμφατικά επεσήμανε την άρρηκτη σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για τη συμμετοχή τους!

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Αντιπροέδρου. Κι εδώ το βίντεο που ετοίμασε ο ταλαντούχος συνάδελφος Γιάννης Παπουτσάκης, υποδιεθυντής του 12ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ EUROPE DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ: "Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ"

ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ