8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: "Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της νόσου covid-19"

πηγή: https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/priorities/international-women-s-day-2021/20210218STO98125/international-women-s-day-2021-women-leading-the-fight-against-covid-19


Η ομάδα του προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του ΕΚ" συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας μέσα από έναν κύκλο δράσεων που έχει ως στόχους να συμβάλει στον ευρύτερο προβληματισμό για την έμφυλη ανισότητα αλλά και να τιμήσει σημαντικές Ελληνίδες που διαπρέπουν στο χώρο των επιστημών και των τεχνών.

Τις δράσεις μας έχει ήδη εγκαινιάσει η διαδικτυακή συζήτηση της ομάδας μας με το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών "Διοτίμα", που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Σήμερα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση δημοσιεύουμε στο blog του πρόγραμματος τις συνεντεύξεις και τους χαιρετισμούς για την ημέρα, τις οποίες μας παραχώρησαν Ελληνίδες επιστήμονες και καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία η κάθε μια στο πεδίο της. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ, Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αθηνά Κουστένη, Διευθύντρια Ερευνών, Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS) & Εργαστήριο Διαστημικών Ερευνών και Οργάνων (LESIA) του Αστεροσκοπείου του Παρισιού-Μεντών, Μαριαλένα Τσίρλη, Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την τιμή αυτή και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους.

Ακόμα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γραφείο του ΕΚ, συμμετέχουμε στη σειρά podcasts με τίτλο "Οι εθελοντές ρωτούν τους Ευρωβουλευτές". Στο αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας επεισόδιο ο Δημοσθένης Γκούρης, μέλος της ομάδας μας, συζητά με την ευρωβουλευτή Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων.

Προκειμένου το μήνυμά μας για Iσότητα των Φύλων να ακουστεί, συμμετέχουμε με το δικό μας ραδιοφωνικό μήνυμα στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς», ο οποίος φέτος συνδιοργανώνεται από το European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υ.Π.Π.Α.

Έχουμε, επίσης, την μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε σε διαδικτυακή επικοινωνία της ΑΕ της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με 7 μαθητές/-τριες της Β΄ Λυκείου από σχολεία της Ελλάδας. Ο Παρασκευάς Κεραμάρης, μέλος της ομάδας μας, εκπροσωπεί σήμερα το σχολείο μας σε αυτή την εκδήλωση που οργανώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζονται αναλυτικά οι παραπάνω δράσεις.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σχόλια

  1. Εξαιρετικές ερωτήσεις και απαντήσεις τόσο από τους μαθητές όσο και από τις εξέχουσες αυτές προσωπικότητες. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ EUROPE DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ: "Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ"

ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ